Københavns Sejlerskole
spankbang

Yachtskipper af 1. grad

Holdliste nederst på siden.

Uddannelsen til yachtskippereksamen af 1. grad har til formål at kvalificere den studerende til at føre fritidsfartøj på alle have. Sønæringsbevis som yachtskipper af 1. grad giver ret til at føre fritidsfartøjer med en skroglængde på 15 meter og derover, men under 24 meter, i fart på alle have.

Yachtskipper af 1. grad

Yachtskipper af 1. grad giver ret til at føre fritidsfartøjer med en skroglængde på 15-24 meter, i fart på alle have.

Den, der vil indstille sig til yachtskippereksamen af 1. grad skal have bestået yachtskippereksamen af 3. grad. Have dokumentation for at have deltaget i praktiske øvelser i betjening af de tekniske navigeringsmidler, som beskrevet i pensumplanen for emnet “Navigation”. Have dokumentation for gennemført anderkendt kursus i udvidet førstehjælp.

Læs mere om Y1 på www.fritidssejler.dk

Uddannelsen består af 4 moduler:

Navigation

Beregning af astronomiske stedlinier, solen og tiden, søuret, skibsdagbogen, deviationsundersøgelse, storcirkelsejlads, tidevand og strøm. Elementær funktionsteori vedrørende satellitnavigationssystemet GPS, gyrokompas, ekkolod, logsystemer og radar.

Sømandskab og kommunikation

Beregning af beliggenheden af skibets tyngdepunkt, opdriften på skibet, stabilitetsmoment, tværskibs metacentrum, stabilitetskurver, forskellige faktorers indflydelse på stabiliteten, beregning af middeldybgang og styrlastighed efter ind- og udtagninger af vægte, ladeskalaen. Beregning af påvirkninger på blokke og taljer. Morsealfabetet, signalflagene, etbogstavssignaler, nød- og redningssignaler, Den Internationale Signalbog. GMDSS.

Meteorologi

Atmosfæren, luftens temperatur og temperaturmåling, luftens tryk og trykmåling, vind og bestemmelse af vindretning samt skøn af vindhastigheder ud fra et overfladeanalysekort, luftens indhold af vanddamp, luftmasser og fronter, tempererede cykloner, tropiske cykloner, vejrmeldinger og vejrobservationer, havstrømme, bølger og dønninger. Isdannelser og overisning.

Sundhedslære

Lægehjælp, Radio Medical, førstehjælp, bevidstløshed, blødninger, forbinding af sår, forstuvninger og knoglebrud, forbrændinger, forgiftninger, hedeslag, underafkøling, overfølsomhed, febersygdomme, smerter og forslag til medicinsk udstyr og medikamenter.

Forudsætninger

Anerkendt udvidet kursus i førstehjælp eller tilsvarende af Søfartsstyrelsen godkendt uddannelse skal være gennemført (kontakt f.eks. Røde Kors).
Bevis for kursus i instrumentlære (dette kursus kan vi hjælpe dig med at finde).

Priser

Kurset koster kr. 7600,-

Prøvegebyr kr. 600,-

Kursusprisen er eksklusive materialer, demonstration af tekniske navigationsinstrumenter og udvidet førstehjælpskursus.

BEMÆRK: Måske udgår astronomisk navigation i pensum. I så fald forkortes der med 1 weekend og dermed også 25%
prisreduktion.

Venteliste

Udfor alle hold der er optagede vises linket “Venteliste”. Ventelisten fungerer ligesom al anden tilmelding efter “først til mølle” princippet. Vælger du at blive skrevet op, registreres tiden og datoen for din opskrivning. Ved et eventuelt afbud tilbydes den først opskrevne en plads på det pågældende hold. Opskrivning på venteliste gælder kun for det enkelte hold hvorpå man opskrives.

Ønsker du at blive skrevet på venteliste til det pågældende hold, skal du notere dig holdnummeret, klik på linket “Venteliste” og udfyld felterne på Ventelistesiden.

Holdliste

Klik på startdatoen for mere information om det enkelte hold, læs venligst informationen vedrørerende det enkelte hold da der kan være ændrede tider. Klik på “Tilmeld” for at lægge holdet i din indkøbskurv.

HoldnrHoldPladserTilmeld
7006Y1 - 2019 weekendhold. 26/10

3 pladser

Tilmeld
youjizz mobile perfect les masseuse tribbing with busty babe.